ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Απολύμανση ποντίκια – Εξόντωση ποντίκια – Εξολόθρευση ποντίκια – Καταπολέμηση ποντίκια/τρωκτικά

Εξοντώστε τα ποντίκια τώρα

Απολύμανση ποντίκια. Με την εταιρεία Apolymanseis.me δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ ξανά προβλήματα με τρωκτικά, ποντίκια και αρουραίους. Η Απολύμανση για ποντίκια είναι πλέον μια απλή υπόθεση.

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας σε θέματα παρασίτων, με την Apolymanseis.me θα βεβαιωθείτε ότι είστε προστατευμένοι από κάθε απειλή.

Εξόντωση τρωκτικών

Τα τρωκτικά είναι τρομερά προσαρμόσιμα ζώα και αποτελούν πάνω από το 40% της κατηγορίας θηλαστικών. Έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 2.230 είδη, αν και μόνο τρεις τύποι θεωρούνται σημαντικά παράσιτα. Είναι το ποντίκι σπιτιού, ο αρουραίος της Νορβηγίας και ο αρουραίος της στέγης.
Αυτά τα τρία τρωκτικά έχουν αναγνωριστεί ως μείζον παράσιτα, επειδή βρίσκονται συνήθως κοντά σε ανθρώπινες κατοικίες και είναι πιο πιθανό να επωφεληθούν από τις ανθρώπινες κατασκευές, τα τρόφιμα και τα απόβλητα. Οι αρουραίοι και τα ποντίκια θέτουν ένα ζήτημα για τους ανθρώπους που ζουν μέσα στην ίδια περιοχή για διάφορους λόγους.

Βασική βιολογία τρωκτικών

Οι αρουραίοι και τα ποντίκια είναι και τα δύο ικανά να μεταδίδουν ασθένειες στον άνθρωπο μέσα από το τρίχωμά τους, τα περιττώματα και τα ούρα τους. Ένα ποντίκι μπορεί να εκκρίνει 40 έως 100 περιττώματα ανά ημέρα, σύμφωνα με τον Arnold Mallis, από το »Handbook of Pest Control».

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Οι αρουραίοι και τα ποντίκια μπορούν επίσης να δαγκώσουν αν και δεν είναι συχνό φαινόμενο.

Μερικές φορές ένα δάγκωμα μπορεί να οδηγήσει σε πυρετό από δάγκωμα τρωκτικού, μια δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια εάν δεν αντιμετωπιστεί. Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργική αντίδραση στη περιττώματα των αρουραίων ή ποντικών, το οποίο μπορεί να προκαλέσει άσθμα.

Εκτός από την πρόκληση διάφορων ασθενειών, η μόλυνση των τροφίμων από αρουραίους και ποντικούς μπορεί να προκαλέσει δισεκατομμύρια σε ζημιές. Μεταξύ του ενός πέμπτου και ενός τρίτου της συνολικής παραγωγής τροφίμων χάνεται ετησίως λόγω της μόλυνσης από τα τρωκτικά, αναφέρει ο Arnold Mallis.

Αρουραίοι και ποντίκια

Οι αρουραίοι και τα ποντίκια είναι επίσης επιτυχείς κτηνοτρόφοι. Ένας θηλυκός αρουραίος μπορεί να αναπαράγει κάθε τρεις εβδομάδες και συνήθως γεννά περίπου έξι έως 10 νέα. Ένα θηλυκό ποντίκι αναπαράγει κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες και συνήθως γεννά περίπου πέντε ή έξι νέα, αν και μερικές φορές έως και 12 ποντικάκια. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο αποικίες αρουραίων και ποντικών, μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα, αν και οι αρουραίοι ζουν μόνο για περίπου ένα χρόνο. Τα ποντίκια μπορούν να ζήσουν μέχρι και δύο ή τρία χρόνια κάτω από ιδανικές συνθήκες.

Τα τρωκτικά (από το λατινικό rodere, «για να ροκανίσουν») είναι θηλαστικά της τάξης Rodentia, τα οποία χαρακτηρίζονται από ένα μόνο ζευγάρι συνεχώς αναπτυσσόμενους κοπτήρες σε κάθε μία από τις άνω και κάτω γνάθο. Περίπου το 40% όλων των θηλαστικών ειδών είναι τρωκτικά. Βρίσκονται σε τεράστιους αριθμούς σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική. Είναι η πιο διαφοροποιημένη τάξη των θηλαστικών και ζουν σε μια ποικιλία χερσαίων οικοτόπων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπογενών περιβαλλόντων. Πηγή

ΠΟΝΤΙΚΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΨΩΜΙ

ΠΟΝΤΙΚΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΨΩΜΙ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s